INGEPAKTE MUL

Mul of "koning van de poon' wordt meestal geschubd verkocht. Mocht dit niet het geval zijn, ga dan bij het schubben heel voorzichtig te werk, want het vel is gauw beschadigd. Of u de vis verder schoonmaakt, is een kwestie van smaak. Met name Italiaanse koks vinden dat een met ingewanden en al bereide mul of poon veel beter smaakt, een mening die ik volledig onderschrijf.

Voor 6 personen:

6 mullen van circa 250-300 gram

zout

het sap van 1 citroen

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 takje verse rozemarijn, fijngehakt

versgemalen peper

2-3 takjes peterselie, fijngehakt

fijn droog broodkruim

6 grote plakken Parma-ham

6-8 eetlepels koudgeperste olijfolie

Was de vissen voorzichtig in gezouten water en laat ze goed uitlekken. Leg ze naast elkaar in een aardewerkschaal en verdeel er het citroensap, de knoflook, rozemarijn en wat zout en peper over. Laat ze zo 1 uur op een koele plek marineren.

Meng de peterselie met genoeg broodkruim om de vissen te bedekken. Neem de vissen uit de marinade, laat ze goed uitlekken en haal ze door het broodkruimmengsel. Wikkel elke vis in een plakje ham. Leg de ingepakte vissen naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. Zeef de marinade boven een kom en meng met de olijfolie. Giet dit mengsel over de vissen en zet ze circa 20 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn. Dien ze onmiddellijk op in de ovenschaal.

    • Kim Maclean