Frankrijk wijst viertal Russen uit

PARIJS, 24 OKT. Frankrijk heeft gisteren bekendgemaakt dat het vier Russen zal uitwijzen wegens spionage. De vier, wier namen niet openbaar werden gemaakt, hadden geheime documenten bemachtigd over Franse kernproeven. Ze moeten Frankrijk uiterlijk 1 november verlaten hebben.

Het Franse ministerie van binnenlandse zaken onthulde dat de Franse contra-spionage er onlangs achter was gekomen dat de documenten in handen van een vreemde mogendheid waren gevallen. Daarop volgde een onderzoek, wat leidde tot de arrestatie van een Fransman die toegaf documenten aan een Russische agent te hebben geleverd, aldus het ministerie in een verklaring. Ook twee andere Fransen werden in staat van beschuldiging gesteld wegens een soortgelijk vergrijp. De drie zouden een forse som geld hebben ontvangen voor hun diensten.

De Franse televisie berichtte gisteren dat de informatie omtrent de doorgespeelde documenten afkomstig was van een KGB-agent, die in juli via Londen naar Frankrijk was uitgeweken. (Reuter, AFP)