Foto: HELLEVOETSLUIS - Sir M. Jenkins, de Britse ...

Foto: HELLEVOETSLUIS - Sir M. Jenkins, de Britse ambassadeur in Nederland, opende gisteren in bijzijn van commandeur H. van Vliet van de Koninklijke Marine het drijvende winkelcentrum "De Struytse Hoeck' in Hellevoetsluis.

De winkelgalerij is over een kanaal gebouwd waardoor het geheel door de plaatselijke bevolking al is omgedoopt tot "klein-Venetië'. Bezoekers kunnen zich met bootjes laten vervoeren naar een van de aanlegsteigers waarna zij vervolgens hun boodschappen kunnen doen. De Struytse Hoeck - een initiatief is van de investeringsgroep Foruminvest uit Naarden en de gemeente Hellevoetsluis - is het eerste winkelcentrum in Nederland dat geheel op het water is gebouwd. Voor de feestelijkheden waren gisteren ook twee marineschepen uitgevaren naar Hellevoetsluis. De Nederlandse mijnenjager Hr.Ms. Harlingen en de Britse mijnenjager HMS Sheraton lagen de hele dag afgemeerd in de Koopvaardijhaven.