Dick Hillenius: Sprekend een dier 225 blz., G. A. ...

Dick Hillenius: Sprekend een dier 225 blz., G. A. van Oorschot, ƒ 34,90

David Rieff: Los Angeles. Capital of the Third World 276 blz., Touchstone, ƒ 34,45

Dick Hillenius: Sprekend een dier 225 blz., G. A. van Oorschot, ƒ 34,90

Heruitgave met inleiding door Midas Dekkers van het boek uit 1974 waarin Hillenius zijn bijdragen aan het etologie-debat bundelde. De mens kan iets meer zijn dan een dier, schrijft hij, maar alleen omdat ""de menselijke hersens, beter dan die van de platwormen, in de gaten kunnen krijgen wat de beste weg is om in leven te blijven''.

David Rieff: Los Angeles. Capital of the Third World 276 blz., Touchstone, ƒ 34,45

Paperback-editie van het boek dat al voor de grote rellen van april dit jaar Los Angeles beschreef als een multicultureel kruitvat. De stad die ooit de verwerkelijking van de Amerikaanse droom scheen, blijkt een optelsom van rampen die eigen zijn aan ontwikkelingslanden.