Surséance Rood Testhouse dochter

Rood Testhouse International heeft voor haar dochteronderneming Rood Technology Nederland uitstel van betaling aangevraagd. Dit is volgens de directie gedaan om rustig te kunnen werken aan een eerder aangekondigde reorganisatie bij het bedrijf.

In augustus kondigde het bedrijf een gedeeltelijke verhuizing van de produktie naar het Verre Oosten aan. Daarbij werd collectief ontslag voor 100 mensen aangekondigd, evenredig te verdelen over de vestiging in Heerde en die in het Duitse Nordlingen. Rood Technology leed in het eerste halfjaar van 1992 een verlies van 3 miljoen. Daar kwam nog eens enkele miljoenen aan voorzieningen bovenop. Rood heeft al enige tijd zakelijke banden met de Nijmeegse onderneming Euratec, een onderdeel van het Begemann, het imperium van Joep van den Nieuwenhuyzen.