LAUWE KOOLSLA MET KIPPELEVERS

Begin een eenvoudige lunch met een kom kippebouillon met fijngehakte tuinkruiden en enkele druppels citroensap.

Na de bouillon volgt een royale salade waarbij warm bruin brood wordt geserveerd. Voor deze 4-persoons salade is nodig:

400 gram spitskool

2 sjalotjes

400 gram kippelevers

1 glas droge witte wijn

2 theelepel suiker

2 eetlepels olijfolie

50 gram boter

1 eetlepel wijnazijn

bieslook

zout en peper

Snijd de kool zeer fijn. Fruit de gesnipperde sjalotjes in de helft van de boter. Voeg de wijn en suiker toe en zout en peper naar smaak. Laat alles op een niet te hoog vuur even inkoken. Als het vocht wat verdampt is de olie en azijn toevoegen.

Bak de schoongemaakte kippelevers in een beetje boter. Doe eventueel nog een extra scheutje olie in de pan.

Verwarm de kool even in de magnetron of koekepan.

Verdeel eerst de kool en dan de kippelevers over de borden.

Giet wat van de saus op deze salade en strooi er fijngeknipte bieslook over.

    • Anne Scheepmaker