Immigranten en studenten doelwit rechtse Duitsers

BERLIJN, 23 OKT. Ultra-rechtse menigten hebben vannacht in Duitsland aanslagen gepleegd op twee pensions waar immigranten zijn ondergebracht en een groep buitenlandse studenten aangevallen.

In de de Oostzee-plaats Ükermünde bij de Poolse grens gooiden rechtse jongeren onder het roepen van leuzen als "Duitsland voor de Duitsers' en "Weg met de buitenlandsers' stenen naar een gebouw waar asielzoekers verblijven. De politie arresteerde vier aanvallers. In de stad Bergern bij Weimar smeten aanhangers van ultra-rechts benzinebommen in een complex waar Vietnamezen zijn gehuisvest. Er brak brand uit, die snel werd geblust. Jonge racistische Duitsers, velen van hen dronken, belaagden gisteravond buitenlandse studenten voor hun centrum in de stad Greifswald, in het noordoosten van Duitsland, en dreven hen het gebouw in. De politie, die werd onthaald op een regen van stenen en benzinebommen, wist een grote vechtpartij te voorkomen. Vijftien belagers werden opgepakt. Afgelopen woensdag moesten twee Libanese baby's in het ziekenhuis worden opgenomen nadat onbekende aanvallers in de Duitse plaats Adenstadt, 30 kilometer ten oosten van Hannover, een asielzoekerscentrum in brand hadden gestoken. (AP)