.. hoorde ik over de weg een auto .. . .. hadden ...

.. hoorde ik over de weg een auto .. . .. hadden mijn .. gestolen, zodat mijn stro ongeperst blijft. Het .. had nog de brutaliteit om tegen het stroveegstertje te roepen: “ .. met ons uit, pop?” Ik denk niet dat de .. tegen Prinses .. brutaal hadden durven zijn. Want de .. zouden bij de kroonprins in de .. enenmale onweerstaanbaar is, zijn geraakt. Of zich in hun slechtheid?

In elke zin zitten twee open plekken. Op die twee plekken komt steeds, per zin, hetzelfde rijtje letters te staan, waarbij spaties, apostrofs en andere tierlantijnen verwaarloosd worden.

Wat staat er op de open plekken? Stuur het naar Talisman, NRC Handelsblad, Paleisstraat 1 in Amsterdam en win de prijs.

Oplossing Talisman no. 68

De woorden toon en rood verkeren, ieder op zijn eigen wijze, in hun tegendeel bij omdraaiing. Groot wordt als je het verkleint een grootje. De was wordt schoon na wassen. Basalt en volledig zijn opgebouwd uit tegendelen. Ivo Michiels gebruikt in Het boek alfa het meest het woord en (alle andere romans gebruiken het meest het woord de). Jan Hanlo vond dat als je van narcissime narcisme kan maken, je van narcisme narme kan maken. IJsland schonk ons de geiser. Op leemte rijmt extreemte. In liefdesvervoering uitgesproken woordjes ontbreken in het woordenboek. In de woorden A-vorm, B-lijn, Y-as kan de eerste letter door elke andere vervangen worden. Het woord woord is op zichzelf van toepassing. Van vegetarisch maak je vreesachtig. De Engelse woorden op de Voyager zijn het verst van de aarde. Nier wordt Frans als je het omdraait. Rokokoor en nevenvenen hebben ieder maar drie verschillende letters. Help! en Thuiskomen! klinken altijd hard. Fluisteren! wordt gefluisterd.

Niemand wist alles (ik ook niet), maar Lily Kloots-Touwen uit Vlaardingen krijgt de prijs.