Halfjaarwinst HCA 15 procent omhoog

De Holland Colours Groep (HCA) uit Apeldoorn heeft in de eerste zes maanden van het op 1 april begonnen boekjaar 1992/93 de omzet met 22 procent zien stijgen van 22,9 tot 27,9 miljoen gulden.

De winst groeide met 15 procent van 1,5 naar 1,7 miljoen gulden.

De omzet in lokale valuta's groeide bij de diverse werkmaatschappijen tussen 15 en 46 procent. Vooral de Noordamerikaanse bedrijven groeiden boven het gemiddelde. De eerste bijdrage van de samenwerking met TVM in Hongarije was bevredigend. In het tweede halfjaar wordt in de VS de nieuwe fabriek opgeleverd. De daarmee te realiseren uitbreiding in de capaciteit komt gezien de goede ontwikkelingen in Noord-Amerika volgens de directie op het juiste tijdstip. In het tweede halfjaar zullen de investeringen 7,5 miljoen gulden bedragen, waarvan 3 miljoen gulden in Hongarije.