Feyenoord wacht nog met beroep

ROTTERDAM, 23 OKT. Feyenoord stelt zich voorlopig passief op in het onderzoek van de UEFA naar de rode kaart voor John de Wolf in het eerste Europese duel met FC Luzern. De clubleiding wacht de uitspraak van de tuchtcommissie af voordat eventueel actie wordt ondernomen.

Niet bekend

Op last van Jansen meldde Fräser zich een half uur na afloop van de wedstrijd (1-0) met de onschuldige De Wolf bij UEFA-waarnemer Ponnet. De ranke middenvelder gaf toe het gewraakte incident met Camenzind, die vlak voor de rust minutenlang duizelig op het veld bleef liggen, te hebben veroorzaakt. Hij ontkende echter een elleboogstoot te hebben uitgedeeld. Volgens Fräser stelde Camenzind zich na een botsing voornamelijk aan en was van een ernstige blessure geen sprake. Ponnet heeft de bekentenis van Fräser in zijn rapport opgenomen en tevens de onschuld aangegeven van De Wolf.

“Of het allemaal veel helpt of verandert aan de huidige situatie weet ik niet”, zei Jansen. “We wachten nu maar de uitspraak van de tuchtcommissie af. Die kan nog deze week komen, maar ook pas volgende maand. Bij de UEFA valt daarop geen peil te trekken.”

John de Wolf heeft zijn zaakwaarnemer Bas van Noortwijk van de VVCS ingeschakeld om te onderzoeken of hij stappen kan ondernemen tegen de mogelijke straf. De verdediger wil desnoods bij de burgerrechter zijn gelijk halen.

De Italiaanse club Torino, vorig jaar nog finalist in het UEFA Cup-toernooi tegen Ajax, moet vrezen voor uitschakeling in de return tegen Dynamo Moskou. Torino verloor gisteravond voor eigen publiek de eerste wedstrijd met 1-2. De drie doelpunten in Turijn waren van Russische makelij. Een grote fout in de Italiaanse afweer leidde kort voor de rust tot de eerste treffer van Dynamo. Doelman Marchegiani sloeg een bal voor de voeten van Kazoemov: 0-1.

Kort na de wisseling van speelhelft kwam Torino, dat vorig seizoen tegen Ajax in de finale onderuit ging, langszij. Via het hoofd van verdediger Timofiev belandde de bal na een schot van de Belgische international Scifo in het net. Een mislukte ingreep van Sergio leidde daarna tot de tweede Russische treffer. Simoetenkov schoot raak en bezorgde zijn ploeg een riant uitzicht op de derde ronde.

Het wegsturen van doelman Bruce Grobbelaar kan Liverpool in de tweede wedstrijd voor de tweede ronde van het Europese bekertoernooi voor bekerwinnaars duur komen te staan. De Engelse sluitpost werd in het Leninstadion in Moskou, waar regen en sneeuw het spel nadelig beinvloedden, zeven minuten voor het einde bij een gelijke stand van 2-2 weggestuurd omdat hij Dimitri Radsjenko in het zestien metergebied ten val had gebracht.

De strafschop werd door Valeri Karpin feilloos achter verdediger Dave Burrows geschoten. Burrows had de keeperstrui overgenomen van Grobbelaar. Hij moest één minuut voor tijd opnieuw de bal uit het net halen toen Ledjakov van dichtbij raak schoot. In die laatste zeven minuten kwam Liverpool toch nog met 4-2 achter.