Deel van Aer Lingus te koop

DUBLIN, 23 OKT. De regering van Ierland is bereid 49 procent van de verlieslijdende nationale luchtvaartmaatschappij Aer Lingus te verkopen. Dit heeft de Ierse premier, Albert Reynolds, verklaard. Reynolds sloot de verkoop van een meerderheidsbelang nadrukkelijk uit.

De Ierse vakbonden hebben woedend gereageerd. Zij vrezen een verdere vermindering van het aantal banen. Onlangs maakte Aer Lingus bekend 1.000 van de bijna 14.000 arbeidsplaatsen te willen schrappen.

De Ierse luchtvaartmaatschappij heeft flink te lijden onder de internationale recessie en de tarievenstrijd. De afgelopen maanden heeft de onderneming al schoon schip gemaakt op de Europese routes, maar leed vorig jaar toch nog een verlies van bijna 12 miljoen Ierse punt (35 miljoen gulden). De totale schuld van de luchtvaartmaatschappij bedraagt 580 miljoen punt (1,7 miljard gulden). (Reuter)