Boegeroep en eieren voor Britse vorstin

DRESDEN, 23 JULI. De Britse koningin Elizabeth, die een staatsbezoek aan Duitsland brengt, is gisteren met twee eieren en boe-geroep onthaald in de Oostduitse stad Dresden.

De demonstranten protesteerden tegen het feit dat in Londen een monument is opgericht voor Arthur Harris, de luchtmachtcommandant die tijdens de Tweede Wereldoorlog de massale bombardementen op Dresden organiseerde waarbij 35.000 mensen om het leven kwamen. “Zolang dat standbeeld er staat kan er geen echte verzoening zijn tussen Engelsen en Duitsers”, aldus een demonstrant. In Leipzig woonde de koningin een kerkdienst bij in de Nikolaikirche. In die stad werd de vorstin minder vijandig onthaald. In de Britse pers wordt de kritische bejegening van de koningin omschreven als het werk van nazi's. (Reuter)