Van Vossen handhaaft reputatie met treffer

ROTTERDAM, 22 OKT.De Nederlandse international Peter van Vossen handhaafde zijn recente reputatie als doeltreffende spits. Hij deelde in de produktie van Anderlecht, dat voor de UEFA Cup in eigen stadion Dinamo Kiev met 4-2 terugwees. Na een uur spelen maakte de Nederlander het vierde en mogelijk belangrijke laatste doelpunt (4-2). Van Vossen scoorde tot zijn verbazing met een fraaaie kopbal uit een hoekschop van Nilis. Eerder had hij twee doelpunten voorbereid.

Met succes heeft Paris Saint-Germain aangetoond dat de serie A niet zo onaantastbaar is als wel eens wordt verondersteld. Napoli bezet in de hoogste afdeling van het Italiaanse voetbal momenteel slechts de veertiende plaats, maar de winst van de Franse nummer twee (2-0) in het San Paolo stadion was toch een behoorlijke verrassing. De Franse spits George Weah scoorde twee maal.

In Zuid -Europa werd behoorlijk gescoord. Benfica en Real Madrid kwamen tot vijf treffers, evenvals Auxerre in Frankrijk. Lissabon versloeg VAC Izzo uit Boedapest, dat in de eerste ronde nog FC Groningen de baas was gebleven, met 5-1. Torpedo Moskou maakte tegen Real Madrid een doelpunt meer. Hierro kwam voor Real tot drie treffers in 32 minuten, een klassieke hat-trick. Voor Auxerre nam Baticle tegen FC Kopenhagen drie trefers voor zijn rekening.

Leo Beenhakker hoeft geen illusie meer te koesteren dat zijn ploeg dit seizoen een Europese beker ten deel zal vallen. Door de 3-0 nederlaag van Grasshoppers tegen AS Roma kan de Nederlander een Europees optreden in de volgende ronde wel vergeten.