Rosenmöller wijst lijsttrekkerschap Groen Links af

DEN HAAG, 22 OKT. Groen-Links Kamerlid P. Rosenmöller is niet bereid om bij de volgende Kamerverkiezingen het lijsttrekkerschap van zijn partij op zich te nemen.

Dat heeft hij deze week aan zijn fractie en partij laten weten. Naast het Kamerlid I. Brouwer werd hij binnen en buiten Groen Links lange tijd beschouwd als de belangrijkste kandidaat voor de opvolging van R. Beckers, de huidige fractievoorzitter. Beckers heeft al in een vroeg stadium te kennen gegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende periode. Rosenmöller heeft zijn besluit genomen omdat hij vond dat de druk die op hem werd uitgeoefend om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap de laatste tijd te groot werd. Bovendien vreest Rosenmöller dat het lijsttrekkerschap en het daaruit voortvloeiende fractievoorzitterschap hem te weinig tijd zullen overlaten voor zijn vier kinderen. Hij wil wel Kamerlid blijven.