IRA voert campagne op

LONDEN, 22 OKT. Het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) heeft gisteren zijn bommencampagne tegen het Britse bestuur over Noord-Ierland opgevoerd met drie aanslagen in Londen en één in een Noordierse kustplaats. Bij de explosies vielen elflichtgewonden.

Doelwit in Londen, het econoische hart van Groot-Brittannië waren onder andere twee spoorlijnen. De vierde bom ontplofte in de hoofdstraat van de kustplaats Bangor. Deze laatste is volgens de politie een waarschuwing dat de IRA in staat en bereid is op willekeurige "fronten' aan te vallen.

Het aantal bomaanslagen dat de IRA de afgelopen twee weken heeft uitgevoerd in Londen is nu op dertien gekomen. De politie heeft de inwoners van de hoofdstad gisteren opnieuw opgeroepen alert te zijn maar verder niet af te wijken van de dagelijkse routine. (Reuter)