Foto: DEN HAAG - Twee scholieren van het ...

Foto: DEN HAAG - Twee scholieren van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), verdedigden vanochtend in de Tweede Kamer het initiatief-wetsvoorstel Leerlingenstatuut.

Het is gebruikelijk dat deskundigen vanachter de regeringstafel vragen uit de Kamer beantwoorden, maar niet eerder namen scholieren de verdediging op zich. Het initiatief-wetsvoorstel, dat is ingediend door het Kamerlid P. Lankhorst (Groen Links), beoogt een statuut van alle rechten en plichten van de leerlingen. In het statuut zou onder meer moeten worden opgenomen een regeling van geschillen en de wijze waarop de gegevens uit de persoonlijke levenssfeer worden beschermd. Van links naar rechts staatssecretaris J. Wallage, LAKS-voorzitter R. Kapteijn, P. Lankhorst, voormalig LAKS-voorzitter F. Noorland. (Foto Roel Rozenburg)