Derde ronde vrijwel zeker voor Milan

ROTTERDAM, 22 OKT. AC Milan en Club Brugge zijn gisteren op de eerste speeldag van de tweede ronde dicht bij de laatste acht van het toernooi om de Europese beker voor landskampioenen gekomen. AC Milan speelde vijftig van de negentig minuten bij Slovan Bratislava met tien man. Albertini werd vijf minuten voor rust weggestuurd. Ondanks de numerieke minderheid won de Italiaanse kampioen de wedstrijd met 1-0 door een treffer van Maldini in de drieënzestigste minuut. Marco van Basten speelde, Gullit was gepasseerd, Rijkaard geblesseerd.

Club Brugge won op eigen veld met 2-0 van Austria Wien. Verheyen en de Nederlander Foeke Booy zorgden voor rust al voor de eindstand. Bekerhouder FC Barcelona behaalde in Moskou tegen CSKA een 1-1 gelijkspel. Bij temperaturen rondom het vriespunt opende de thuisploeg met een stormachtig offensief. Dit leverde na ruim een kwartier een doelpunt op. Grisjin scoorde na balverlies van Guardiola. Na een half uur kreeg FC Barcelona greep op de wedstrijd. Een kwartier na rust maakte Beguiristain de gelijkmaker op aangeven van Laudrup.

Olympique Marseille speelde voor de derde maal met 0-0 gelijk voor de Europese beker van dit seizoen. In Boekarest tegen Dinamo miste de ploeg spits Jean-Pierre Papin, die aan AC Milan is verkocht, heel erg. De Franse kampioen had de 0-0 te danken aan de jonge doelman Barthez.

Glasgow Rangers versloeg de Engelse kampioen Leeds met 2-1. Leeds scoorde al in de eerste minuut via McAllister. Nog voor rust nam Rangers een voorsprong. In de 21ste minuut trog Lukic zijn eigen doel. Na ruim een half uur sloeg topscorer McCoist toe.