Ben Sombogaart wint met Het Zakmes Cinekid Award

AMSTERDAM, 22 OKT. Zowel de televisieserie Het zakmes, geregisseerd door Ben Sombogaart, als de uit hetzelfde materiaal gemonteerde gelijknamige bioscoopfilm zijn gisteren aan het einde van het internationale jeugdfilmfestival Cinekid met een hoofdprijs bekroond.

De film Het zakmes kreeg van een volwassen jury de Cinekid Award voor de beste van de vijftien in competitie vertoonde kinder- en jeugdfilms. De serie werd, eveneens door een jury van volwassenen, onderscheiden met de Grote Kinderkast voor de beste televisieproduktie van het afgelopen seizoen.

Kinderjury's kwamen tijdens het festival tot een andere keuze. De Cinekid-prijs van jeugdige toeschouwers ging naar de Amerikaanse animatiefilm Little Nemo. Een schriftelijke stemming onder jonge televisiekijkers wees het VPRO-programma Dag meneer de Koekepeer van Frans Lasès aan als winnaar van de Kleine Kinderkast.