Alanheri verlaagt prognose opnieuw

De koersval van het pond sterling heeft een domper gezet op de winstvooruitzichten van levensmiddelen- en bouwmaterialenhandelaar Alanheri.

In tegenstelling tot eerder uitgesproken verwachtingen zal de onderneming een verlies rapporteren over het derde kwartaal. De winst over het eerste halfjaar (507.000 gulden) wordt daarmee evenwel niet geheel weggevaagd. Volgens een verklaring van Alanheri, vooruitlopend op de op 4 november te publiceren kwartaalcijfers, blijft het resultaat over de eerste negen maanden “positief”. Vooral de handel in cacao kreeg harde klappen door de val van het pond sterling. Het merendeel van de wereldhandel in cacao wordt in Londen afgewikkeld en cacaotransacties worden over het algemeen afgerekend in ponden. Alanheri zal op 4 november ook een verwachting publiceren over het resultaat in het vierde kwartaal van dit jaar.

Alanheri heeft al enige tijd last van tegenvallers. In augustus maakter het bedrijf bekend dat de halfjaarwinst van 1,2 miljoen tot 507.000 gulden was ingezakt.