Vervolgde kinderen

LONDEN, 21 OKT. Kinderen worden op de hele wereld vervolgd, gemarteld, zonder reden gevangengezet en vermoord.

Dat zegt Amnesty International, de organisatie die zich inzet voor de rechten van de mens, aan het begin van een een campagne van een week tegen de aanhoudende onderdrukking van kinderen, die vooral in Brazilië, India, Guatemala, Israël, Syrië, Peru, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika zouden plaatsvinden. “Kinderen worden soms beschouwd als een sociale of politieke bedreiging. Soms worden zij gevangengezet of gemarteld om hun ouders te dwingen zich over te geven of een verklaring af te leggen”, stelt Amnesty. In de grote steden van Derde-wereldlanden als Brazilië en Guatemala zijn vooral straatkinderen het slachtoffer. In de VS zijn kinderen ter dood gebracht voor misdaden die zij begingen toen zij minderjarig waren.