Verdachte van gewapende bankoverval aangehouden

NOORDWIJKERHOUT, 21 OKT. Drie gewapende mannen hebben gistermorgen omstreeks 08.30 uur een filiaal van de ABN/Amro-bank aan de Herenweg in Noordwijkerhout overvallen. Het trio vluchtte in een witte personenauto en verschanste zich in het bungalowpark aan het Oosterduinse Meer. Daarop werd een zoekactie gestart door een 80 leden tellend peloton van de mobiele eenheid.

De ME en een arrestatieteam van de rijkspolitie hielden in het Bungalowpark Sollasi in Noordwijkerhout drie mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende bankoverval in deze gemeente. Twee van hen zijn inmiddels vrijgelaten. Zij blijken niets met de overval te maken te hebben. Dit heeft de rijkspolitie van Noordwijkerhout vandaag bekend gemaakt.

De derde arrestant, een 25-jarige man, blijft in voorlopige hechtenis. De politie gaat er van uit dat hij wel betrokken is bij de overval waarbij een “groot geldbedrag” is buitgemaakt. Volgens de woordvoerder is de man bijzonder zwijgzaam.

De aanhoudingen zijn verricht door een speciaal arrestatieteam van de rijkspolitie. De buit en het wapen dat bij de overval is gebruikt, zijn nog niet gevonden. Bij de speurtocht door het park braken de ingezette Mobiele Eenheid en het arrestatieteam huisjes open om te kijken of de overvallers zich daar schuil hielden. De schade aan de zomerhuisjes zal door de politie volledig worden vergoed.