PvdA vraagt Kosto om opheldering

DEN HAAG, 21 OKT. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer is het niet eens met het besluit van staatssecretaris Kosto (justitie) om geen nieuwe groep Bosnische vluchtelingen op te nemen.

Gisteren vroeg PvdA-woordvoerder Van Traa opheldering aan de staatssecretaris over zijn weigering om in te gaan op een recent verzoek van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN (UNHCR), om een groep van 1.600 ex-krijgsgevangenen uit Bosnië tijdelijk op te vangen. Het kabinet is van oordeel dat Nederland met de opvang van 3.000 vluchtelingen uit het oorlogsgebied in het voormalige Joegoslavië voorlopig genoeg heeft gedaan en dat het nu de beurt is aan andere landen. De CDA-fractie steunt het kabinet in deze kwestie. Van Traa noemde het besluit van Kosto “een koude douche”.