Trein ontspoort na botsing vrachtwagen

HAELEN, 20 OKT. Bij een botsing tussen een passagierstrein en een vrachtwagen in de Limburgse gemeente Haelen zijn gistermiddag vier personen gewond geraakt.

Op een spoorwegovergang boorde een locomotief zich in een vrachtwagen en ontspoorde. De vrachtwagen, bestuurd door een 27-jarige man uit Nijmegen, kwam door filevorming stil te staan op de spoorwegovergang, juist op het moment dat de slagbomen dicht gingen. De chauffeur is nog uit zijn cabine gesprongen in een poging de machinist van de naderende trein te waarschuwen. Dit heeft een woordvoerder van de rijkspolitie meegedeeld. De chauffeur van de vrachtwagen, de machinist van de intercity-trein Heerlen-Zandvoort en twee treinpassagiers liepen een shock op. Alle gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis van Roermond. Ze verkeren niet in levensgevaar. De ravage zal naar verwachting niet voor woensdagmorgen zijn opgeruimd.