Haagse Galerij opgeknapt met Japans geld

DEN HAAG/NAGASAKI, 20 OKT. In ruil voor de bruikleen van een serie schilderijen heeft Nagasaki Holland Village, de Nederlandse miniatuurstad in Japan, financiële steun toegezegd aan de Haagse Galerij Willem V.

De Japanse ondernemers van Nagasaki Holland Village betalen “een nog niet vastgesteld bedrag” voor een opknapbeurt van het oudste museum in Nederland. De Rijksgebouwendienst schildert het en knapt de ingang op, het Japanse concern financiert de verbetering van inrichting en tekstborden.

De Galerij valt onder de directie van het Mauritshuis, dat aan het Nagasaki Holland Village werken uit eigen bezit voor de tentoonstelling "Princes and Paintings, treasures from the Mauritshuis' in bruikleen heeft gegeven. Dit overzicht zal vanaf december in het in Nagasaki nagebouwde Paleis Huis ten Bosch te zien zijn. Galerij Willem V sluit op 8 november en zal in april worden heropend.