Atag boekt 11 pct meer winst in eerste negen maanden

Atag Holding (fietsen, keukens, verwarmingsketels) uit Ulft heeft in het derde kwartaal van 1992 een ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 1991 ongewijzigde winst behaald van 4,5 miljoen gulden.

De winst tot en met het derde kwartaal steeg met 11 procent tot 14,4 miljoen tegen 13 miljoen gulden vorig jaar. Per aandeel verbeterde het resultaat van 6,99 tot 7,37 gulden, zo heeft Atag vandaag bekendgemaakt.

Atag-directeur H. Hoogeveen noemt de winst in het derde kwartaal “toch wel enigszins teleurstellend” en zegt dat er sprake is van een incidentele tegenvallers, voornamelijk veroorzaakt door de introductie van een aantal nieuwe modellen fietsen en produkten in de kooksector. Ook het aarzelende karakter van de consumentenmarkt speelde een rol. In het vierde kwartaal zal de winst wel weer een toename te zien geven, aldus Hoogeveen.

De omzet is in de eerste drie kwartalen gestegen met 27 procent tot 461 miljoen gulden. De omzetgroei is goeddeels afkomstig van de recent overgenomen bedrijven.