Aegon neemt Ubo Verzekeringen over

Assuradeur Aegon wil alle aandelen overnemen van branchegenoot Ubo Verzekeringen.

Ubo is eigendom van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten (75 procent) en het CNV (25 procent).Het in Utrecht gevestigde Ubo zal als zelfstandige eenheid binnen Aegon blijven functioneren, zo hebben beide verzekeraars vandaag bekendgemaakt.

Aegon is in staat met Ubo zijn aandeel op de markt voor particulieren uit te breiden. Ubo is afkomstig uit de vakbond CNV. Aegon is reeds op deze markt actief met dochteronderneming NVG.

Ubo behaalde in 1991 een premie-inkomen van ongeveer 140 miljoen gulden. In dat jaar werd een winst behaald van 6,3 miljoen gulden. Levensverzekeringen namen daarvan met een premie-inkomen van 122,3 miljoen gulden het grootste gedeelte in beslag. Ubo heeft 303 medewerkers in dienst, waarvan de helft werkzaam is als tussenpersoon en telt 150.000 premiebetalende cliënten.