Weer geweld van extreem-rechts in voormalige DDR

BONN, 19 OKT. Op het nippertje heeft de Oostduitse politie zaterdagavond in een woonoord voor buitenlanders in Thale (ten westen van Quedlinburg) kunnen voorkomen dat een groep van zo'n tien jonge rechtsradicalen drie Vietnamese vrouwen verkrachtte.

De rechtsradicalen, in de leeftijd van van 13 tot 18 jaar, hadden het woonoord met molotovcocktails en luchtdrukpistolen aangevallen en de circa vijftig Vietnamese bewoners zó bang gemaakt dat zij zich afzonderlijk in hun verblijven barricadeerden. Mede daardoor kregen de relschoppers de kans om in de woningen van enkele gezinnen door te dringen, mensen te verwonden en de boel kort en klein te slaan. Toen zij zich opmaakten om drie vrouwen te verkrachten arriveerde de gealarmeerde politie uit het nabije Halberstadt. Van de relschoppers werden er vier gearresteerd, onder wie twee meisjes van 13 en 14 jaar, de anderen zijn nog voortvluchtig.