Vier doden bij aanslag in Algiers

ALGIERS, 19 OKT. Bij een aanslag in een voorstad van Algiers zijn zaterdag een politie-commissaris, zijn vrouw en twee agenten doodgeschoten.

De daders van de aanslag, die plaatshad bij klaarlichte dag, waren vermoedelijke leden van de verboden fundamentalistiche oppositie in Algerije. Gisteren volgde een mislukte bomaanslag bij een politiebureau, waarbij de dader zelf om het leven kwam. De door de regering gecontroleerde media hadden al geruime tijd hoog opgegeven van hun successen tegen de fundamentalisten. Eind vorige week kwam het al tot een treffen tussen de politie en fundamentalisten bij El Bayadh, 380 kilometer ten zuidwesten van Algiers. Daarbij werden zeker twee extremisten gedood en vier gewond. Ook vier gendarmes raakten gewond. De politie arresteerde het afgelopen weekeinde voorts 15 bewapende mannen. (Reuter)