PAKKETJES VAN PREI EN BANAAN

Prei en banaan zusterlijk verpakt in ham en in de oven tot eenpersoonshapjes bereid.

Voor 4 personen:

4-6 niet te dikke preien (ca. 750 gram totaal)

zout

35 gram boter, 40 gram bloem

2 deciliter melk, 1/2 groentebouillontablet

ca. 150 gram geraspte kaas (belegen Goudse of pittige Pardano)

peper, nootmuskaat

8 plakken achterham

2 bananen

Maak de preien schoon. Reken per persoon op drie stukken prei van 10-12 centimeter lang, gesneden uit de witte en lichtgroene delen. Eén prei is goed voor twee of drie van dergelijke stukken, afhankelijk van haar lengte. Keep de stukken overlangs iets in, zodat eventueel zand er goed uitgespoeld kan worden. Kook de stukken prei in water met zout in 5-7 minuten beetgaar en laat ze dan uitlekken. Bewaar 2 deciliter kookvocht. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Roer de melk en het preikookvocht door het mengsel en blijf roeren tot de saus gebonden is. Los het bouillontablet van 100 gram kaas in de saus op en voeg naar smaak zout en peter toe. Laat de saus 3-5 minuten pruttelen. Strooi peper en nootmuskaat over de stukken prei. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snijd de plakken ham doormidden. Rol elk stuk prei en elke halve banaan in een halve plak ham. Leg de rolletjes in beboterde eenpersoonsschaaltjes of in een grote schaal, met voor ieder drie rolletjes prei en daarbovenop één rolletje banaan. Verdeel over dat alles de kaassaus. Spuit desgewenst een pureerand rond de binnenrand van de schaal(tjes). Strooi de rest van de kaas over het gerecht. Zet de schaal(tjes) 20-25 minuten in de oven, tot het gerecht goed warm is.

    • Annelène van Eijndhoven