General Motors verwacht $ 845 mln kwartaalverlies

Het Amerikaanse automobielconcern General Motors (GM) rekent voor het derde kwartaal op een verlies van 845 miljoen dollar (1,4 miljard gulden), zo heeft de grootste autoproducent ter wereld bekendgemaakt.

Het verlies is 20 procent lager dan het negatieve resultaat van 1,1 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Het aangekondigde verlies is het zevende in acht achtereenvolgende kwartalen. GM lijkt in de greep van een reeks negatieve ontwikkelingen. Volgens analisten zijn de rode cijfers van GM niet alleen te wijten aan de economische recessie in de Verenigde Staten. Ook heeft het concern beleidsfouten gemaakt, aldus een analist, die als voorbeeld noemt de terugtrekking eerder dit jaar uit de autoverhuur.

In 1991 boekte GM een recordverlies van 4,45 miljard dollar (7,4 miljard gulden). In het tweede kwartaal was het resultaat van 357 miljoen dollar negatief.