Foto: BOGOTA - Het noordwesten van Colombia is ...

Foto: BOGOTA - Het noordwesten van Colombia is zaterdag en zondag getroffen door twee aardbevingen met een kracht van respektievelijk 6,6 en 7,2 op de schaal van Richter.

De tweede beving veroorzaakte tevens de explosie van een geyser in een kuuroord, dat onder een vulkaan is gebouwd. Hoewel krachtiger dan de recente bevingen in Egypte, zijn tot nu toe slechts twee doden en vijf vermisten gemeld. Dat zou vooral te danken zijn aan het feit dat in het arme gebied geen of weinig hoogbouw aanwezig is. De eenvoudige woningen van leem en hout zijn goed bestand tegen aardschokken. Wel werd grote schade aangericht aan wegen. In de badplaats San Pedro de Uraba werd een huis bedolven onder kokende modder die in een wijde cirkel rondom de vulkaan vrijkwam. (Foto AFP)