Feyenoord in geweer tegen discriminatie

Van de clubs in het Nederlandse betaald voetbal heeft Feyenoord ruimschoots de meeste donkere spelers in de A-selectie: negen. Toch maakte een deel van de aanhang van de Rotterdamse club zich onlangs schuldig aan racistisch gedrag door tijdens de Europa-Cupwedstrijd tegen Hapoel Petach Tikva uit Israël discriminerende leuzen te roepen.

Om een herhaling te voorkomen deelden suppoosten van Feyenoord gisteren voor de competitiewedstrijd tegen Volendam aan de 15.000 toeschouwers pamfletten uit waarin bestuur en spelers het gedrag van de fans afkeuren. Gevraagd werd om in het vervolg een betere sociale controle toe te passen en elkaar op te vingers te tikken in het geval van overtredingen op dit gebied.

Volgende maand zal een werkgroep maatregelen bekend maken die moeten helpen het racisme op het rondom de Nederlandse voetbalvelden uit te bannen. In die commissie hebben vertegenwoordigers van de KNVB en NSF zitting. Jan M, sectiebestuurslid, is voorzitter.