Capelle trekt een volle zaal

Het was zaterdag een bijzondere avond in sporthal De Schenkel in Capelle. Volleybal-internationals Ron Boudrie en Avital Selinger speelden voor het eerst sinds lange tijd weer in de Nederlandse competitie. “De laatste keer was in april 1988 de bekerfinale met Martinus tegen Nashua, 3-0”, herinnerde Selinger zich. Hij en Boudrie kregen als enigen van de zilveren ploeg van Barcelona geen lucratief aanbod uit het buitenland en sloten zich bij Alcom Capelle aan. De zaal zat bij hun debuut propvol. De eerste set in het bekerduel tegen landskampioen Rentokil ZVH ging nog verloren, maar daarna werd alles gewonnen: 3-1.

Ook ex-international Pieter Jan Leeuwerik stond zaterdagavond plotseling op het veld bij Capelle. Hij is trainer-coach van de club, maar voor hem was de komst van Boudrie en Selinger aanleiding om ook weer te gaan spelen. “Ze vroegen aan mij: waarom proberen we het niet met z'n drieën?” Leeuwerik behoorde zes jaar geleden tot de nationale selectie van Arie Selinger.

Hoe was het om weer met Boudrie en Selinger te spelen?

Het was leuk. Net als vroeger.

Verrast het je dat ze bij Capelle spelen?

Dit had ik niet verwacht, nee. Ik heb ze verleden maand gewoon een keer spontaan gebeld. Ik wist dat ze vrij waren en misschien wel ergens wilden trainen. Ik kon ze goed gebruiken. Hun aanwezigheid zou het niveau van de trainingen verhogen. Ze zijn dus gekomen en toen is ook de mogelijkheid geopperd om voor ons in de competitie te spelen.

Vind jij het raar dat met name Avital Selinger geen aanbieding uit het buitenland heeft gekregen?

Ja. Hij is één van de beste spelverdelers in de wereld. Maar misschien komt het omdat clubs als eerste de spelverdelerpositie invullen en dat al ver voor de Olympische Spelen hebben gedaan. Maar weinig mensen hadden verwacht dat Nederland het in Barcelona zo goed zou doen en de rol van Avital daarin.

De strijd om de landstitel begint in januari. Met Boudrie, Selinger en jouzelf wordt Capelle natuurlijk kampioen?

De tijd zal het uitwijzen. Ik denk wel dat we kanshebber zijn. Maar het belangrijkste doel is dat we de spelers hier helpen beter te worden. Dat heb ik ze ook uitgelegd.

    • Hans Klippus