Vleuten mag niet dwarsliggen van GS

UTRECHT, 17 OKT. Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben gisteren tijdens een spoedvergadering besloten de weigering van Vleuten-De Meern om toe te treden tot het stadsgewest Utrecht ter vernietiging bij de Kroon voor te dragen.

De opstelling van Vleuten-De Meern is niet in het belang van de andere betrokken gemeenten, concludeert het college. In de gemeenteraad is een meerderheid van VVD en de plaatselijke groepering Burger en Gemeenschap tegen het plan om in het kassengebied 25 tot 30.000 woningen te bouwen. Voorts zou een deel van het grondgebied bij de stad Utrecht worden gevoegd. Burger en Gemeenschap is zonder meer tegen iedere grootschalige woningbouw. Als aan enkele voorwaarden wordt voldaan, is de VVD wel bereid om toe treden tot het Regionaal Beraad Utrecht (RBU), het samenwerkingsverband van acht gemeenten in het stadsgewest, zo verklaarde VVD-fractieleider A. Beurskens begin deze week. Dit was voor de twee wethouders van CDA en PvdA gisteren aanleiding was om hun zetels beschikbaar te stellen.