Vier jaar geëist voor mishandelen vrouw

UTRECHT, 17 OKT. Tegen een man die zijn vrouw tien jaar lang zou hebben gedwongen tot prostitutie en hebben mishandeld is gisteren voor de rechtbank in Utrecht vier jaar gevangenisstraf geëist.

Tien jaar geleden ontmoette de verdachte de veel jongere vrouw. Na hun huwelijk wist hij haar geleidelijk over te halen in de prostitutie te gaan om hem te helpen bij het oplossen van zijn financiële problemen. Toen zij er mee wilde stoppen, dwong hij haar geregeld met geweld ermee door te gaan. Volgens de officier van justitie heeft de man jarenlang terreur uitgeoefend op de vrouw. Hij misbruikte haar als “een levende geldmachine” om zijn gokverslaving te kunnen betalen. De officier achtte vrouwenhandel en pogingen tot zware mishandeling bewezen. Uitspraak vrijdag 30 oktober.