Over Badinter (2)

Badinter over een man in het Boekenbijvoesgel van 3oktober:

- hij menstrueert niet eens op zijn manier.

- een wezen dat groeit in een vrouw, alles opzuigt uit de vrouw, kan niet anders dan vrouw zijn, ondanks de kenmerken.

- de man is om te beginnen vrouw, gelooft u me nou maar.

Gelukkig informeert u uw lezers over de badinerende nonsens van Badinter. De "ontdekking' dat we in wezen allemaal vrouw zouden zijn stond al jaren geleden in een Frans populair wetenschappelijk tijdschrift (Science & Vie). Daar kun je nog de opgeklopte room van afscheppen en het stuurt je tenminste naar de bron (genetica en embryologie). Van een titel als "XY. De l'identité masculine' verwacht ik gespeculeer op de gangen van Wolff en Müller, het Y-antigeen e.d. Ho maar, de man van Badinter accepteert zijn homofiele en pedofiele kanten. Gelukkig ben ik me bewust van mijn beperkingen.

    • Guido de Mey