Instituut van Gorbatsjov van fraude verdacht

MOSKOU, 17 OKT. De Russische regering heeft haar campagne tegen ex-president Michail Gorbatsjov voortgezet met de mededeling dat zijn onderzoeksinstituut zich aan belastingfraude schuldig heeft gemaakt.

In een vraaggesprek met de krant Argoementi i Fakti zei een hoge medewerker van het ministerie dat de Gorbatsjov-Stichting “ernstige overtredingen in haar bestuurlijk en financieel werk” heeft begaan. De beschuldigingen kwamen aan het eind van een week waarin de Russische regering Gorbatsjov verhinderde naar Italië te reizen en hem ervan beschuldigde feiten te hebben verhuld over onder andere de massa-executies van Poolse officieren in de Tweede Wereldoorlog. Het reisverbod is Gorbatsjov opgelegd omdat hij weigert te getuigen voor het Hof in de zaak tegen de ex-communistische partij. Hij heeft wel speciale toestemming gekregen vandaag de begrafenis van de vroegere Duitse bondskanselier Willy Brandt bij te wonen. (Reuter)