Heinekendochter El Aquila verkoopt kleinere brouwerij

Heineken maakt bekend dat de Spaanse dochter El Aguila, waarin Heineken een belang van 51,2 procent heeft, een overeenkomst heeft ondertekend met de Colombiaanse brouwerijgroep Bavaria uit Bogotá met betrekking tot de verkoop van de brouwerij van El Aguilla te Cordoba die een jaarproduktie heeft van 700.000 hectoliter.

De werkgelegenheid voor 200 van de 270 werknemers blijft behouden. Onderdeel van de overeenkomst is een aflopend produktie-contract voor vier jaar. De Colombiaanse bierbrouwerij Bavaria heeft een jaaromzet van omgerekend 450 miljoen gulden en telt 5.000 werknemers. Naast brouwerijen in Colombia bezit Bavaria brouwerijen in Peru, Ecuador en Portugal.

El Aguila besloot vorig jaar de bierproduktie te concentreren in Madrid en Valencia en de kleinere brouwerijen in Cordoba en Zaragoza af te stoten. Over de verkoop van de brouwerij in Zaragoza zijn met enkele geïnteresseerden gesprekken gaande.