Winst Philip Morris stelt beurs teleur

De winst van het Amerikaanse voedingsmiddelen- en tabaksconcern Philip Morris (sigaretten, levensmiddelen en dranken) is in het derde kwartaal gestegen met zestien procent.

De winst kwam uit op 1,29 miljard dollar (1,44 per aandeel) tegen 1,11 miljard dollar (1,20 dollar) in dezelfde periode van het vorig jaar. De omzet in het derde kwasrtaal nam toe van 13,77 miljard dollar tot 15 miljard dollar (25 miljard gulden). Over de eerste negen maanden van dit jaar is 3,74 miljard dollar winst gemaakt tegen 2,24 miljard dollar. De omzet nam toe van 42,8 miljard tot 44,2 miljard dollar (73,4 miljard gulden).

Voor 1992 als geheel verwacht Philip Morris een toeneming van de winst per aandeel met twintig procent. Het concern kocht in de eerste negen maanden 24,5 miljoen eigen aandelen in voor een bedrag van 1,9 miljard dollar.

De winstcijfers van Philip Morris stelden de beurs teleur. Wall Street strafte het aandeel gisteren af met ruim 5 procent koersdaling van 4⅛ dollar tot 79⅞.