Wethouder weg na doden reiger

AALSMEER, 16 OKT. De politieke commotie in Aalsmeer over het feit dat wethouder van milieu P. Boom in zijn tuin een reiger heeft doodgeschoten werd zo groot, dat Boom zijn ontslag heeft ingediend.

Ook is hij opgestapt als lid van de gemeenteraad. Boom zag de beschermde vogel regelmatig met een van zijn dure Koy-karpers, een speciaal gefokte Japanse vissoort, het luchtruim kiezen. Dit schreef de wethouder in antwoord op vragen uit de gemeenteraad. Het dier liet zich volgens Boom niet verjagen. Ten einde raad pakte hij op 12 september een geweer en schoot het beest dood. Het gebeurde is volgens hem niet goed te praten en er is geen vertrouwensbasis meer om verder te kunnen functioneren. Boom was bijna twintig jaar gemeenteraadslid voor de VVD, en tien jaar wethouder.