"Vergissing' in kwestie van dossiers Clinton

WASHINGTON, 16 OKT. Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft gisteren gezegd dat enkele ambtenaren bij hun speurwerk in de kwestie van de dossiers over de Democratische kandidaat Bill Clinton te hard van stapel zijn gelopen. Ze hadden zich niet aan de officiële richtlijnen hieromtrent gehouden. Richard Boucher, woordvoerder van het ministerie, noemde het een “vergissing” dat verzoeken van de media om informatie uit Clintons dossiers waren aangeduid als "spoedeisend' en "tijdgevoelig'.

Democraten, onder wie Clintons vice-presidentskandidaat Al Gore, hebben de beschuldiging geuit dat deze instructies van het ministerie, dat al 12 jaar wordt beheerd door de Repblikeinen, bedoeld waren om Clinton zo snel mogelijk in discrediet te brengen.

Boucher kondigde aan dat een delegatie van het ministerie de afwikkeling van de verzoeken van de media vandaag bij een commissie van het door Democraten beheerste Huis van Afgevaardigden zou toelichten. Vier verschillende media-organisaties hadden op grond van de wet op vrijheid van informatie verzoeken ingediend om gegevens uit de dossiers van Clinton. Boucher stelde dat de normale gang van zaken bij dit soort verzoeken is dat die in volgorde van binnenkomst worden behandeld en dat was in dit geval ten onrechte niet gebeurd. (Reuter, AFP)