Veel doden bij aanval Sri Lanka

COLOMBO, 16 OKT. Bij een aanval van guerrillastrijders op drie dorpen in Sri Lanka zijn gisteren zeker 134 mensen om het leven gekomen.

Zo hebben het Srilankese leger en ooggetuigen gezegd. Een militair ter plekke sprak telefonisch zelfs van 159 doden. De actie zou zijn uitgevoerd door Tamil Tijgers, rebellen die al jaren voor een eigen staat vechten. De dodelijke slachtoffers waren vrijwel uitsluitend moslim-burgers. Het was de grootste aanval op moslim-dorpen in Sri Lanka sinds augustus 1990, toen Tamil Tijgers in twee acties meer dan driehonderd mensen doodden. De Srilankese moslims, die zeven procent van de bevolking uitmaken, steunen het leger in de strijd tegen de hindoeïstische Tamil Tijgers. Het grootste deel van de Srilankese bevolking is boeddhist. (AP)