Toverlijm in de Super Soaker

“Bij mij kwam eerst ook een straal van een Super Soaker in mijn oog. Daarom vind ik het maar gevaarlijke dingen.” Dit schrijft Michelle van de Goor (9 jaar) uit Breda over het grote waterpistool waarmee je heel ver en hard kan schieten, de Super Soaker. Voor de vakantie schreef ik dat jongens mijn broek van grote afstand helemaal nat hadden gespoten, met zo'n super-waterpistool. Ik vroeg toen wat jullie van de Super Soaker vonden. Gevaarlijk of juist leuk.

In het Legermuseum, Korte Geer 1, Delft is t/m 4 april 1993 de tentoonstelling over oorlogsspeelgoed 'Van houten zwaard tot Super Soaker' te zien. Di t/m za 10-17u, zo 13-17u.

Roald Beeker (7) uit Breda denkt er heel anders over dan Michelle. Hij heeft zelf een Super Soaker 50. Hij vindt het een heel leuk ding, waarmee je goed watergevechten kunt houden. “Ik vind het elkaar natspuiten leuk. Ik vind het niet gevaarlijk omdat er geen kogels in kunnen,” schrijft hij. Daar heeft hij gelukkig gelijk in.

Olivier Valk (7) uit Venlo heeft iets anders bedacht om in de Super Soaker te doen. Hij stuurde een prachtige brief met een mooie tekening. Hij schrijft: “Ik mag geen Super Soaker van mijn moeder hebben. Dat vind ik heel stom. Als ik die had kon ik krijgertje spelen in het zwembad, met Casper en Joris en Tim er achteraan. En dan kon ik mama en papa een nat pak geven. Op de Super Soaker deed ik dan ballonnen, die spatten uit elkaar.”

En om wraak te nemen op zijn ouders, omdat hij geen super-waterpistool mag hebben, bedacht Olivier de volgende Super Soaker-straf voor hen:

“In de Super Soaker deed ik dan een keer toverlijm. Mama en papa plakte ik vast aan de bamboestokken en spoot ze naar een onbewoond eiland. Ook de politiemannen en politievrouwen spuit ik naar Indonesië. Nu kunnen Joris en Casper en Misha en ik met onze Soakers spuiten.”

Ouders mogen dus wel oppassen, als ze hun kinderen geen Super Soaker willen geven.

    • Paul Steenhuis