Gelukkig

De Poolse kranten zijn het er over eens, dat de nationale voetbalploeg woensdagavond in het natte Feyenoord-stadion gelukkig is weggekomen met een gelijkspel.

“Polen speelde met ambitie en fortuin”, schreef de sportkrant 'Przeglad Sportowy'. “De Poolse spelers waren in grote moeilijkheden maar ze hielden de 2-2 toch vast. Met dank en een drankje voor de coach voor de drie punten in twee WK-wedstrijden.”

'Rzeczpospolita' weet de lawine aan kansen voor Nederland aan het zwakke spel van de Poolse middenvelders. “Daar zal wat aan gedaan moeten worden. Noorwegen is nu eerste in de groep, Polen tweede. Laat het maar zo blijven.”

Ook de "Nowy Swiat' acht de uitslag een succes voor Polen. “Nederland speelde beter. Maar het geluk was op de hand van onze spelers. Bedankt, Vrouwe Fortuna.”