Rabobank stopt met Biotechnology Venture fund

Rabobank heeft besloten te stoppen met haar Biotechnology Venture Fund. Het fonds, dat risicodragend kapitaal verstrekt aan jonge bedrijven die actief zijn in de biotechnologie, is gesloten en zal de komende jaren slinken en tenslotte verdwijnen.

Het fonds heeft nu nog voor in totaal 20 miljoen gulden aan belangen in circa twintig bedrijven, zo schat een woordvoerder van de bank.

Biotechnology Venture Fund ontstond in het midden van de jaren tachtig. Rabo, die geheel eigenaar is van het fonds, benadrukte daarmee het belang dat men hechtte aan de opkomende biotechnologie, in het bijzonder voor de agrarische sector. De bank meent dat deze signaalfunctie niet meer nodig is. Voor goed lopende bedrijven in de sector is een normale kredietverlening zeer wel mogelijk, zo vindt de bank.