Op valreep toch redding voor EBBC

DEN BOSCH, 15 OKT. Juist toen alle twijfel rond het voortbestaan van de club tot stressverschijnselen en daarmee de eerste competitienederlaag (84-87 tegen Graydon Canadians) leidde, diende zich gisteravond de redding voor de Bossche basketbalclub EBBC aan.

De Rosmalense firma in jeanskleding Canoe stelde zich garant voor de rest van het lopende seizoen, waarin de Bossche club ten dode leek opgeschreven maar volgens optimistische bespiegelingen nu al weer uitzicht denkt te hebben op een nieuwe landstitel.

Gisteravond liep het ultimatum af dat coach Cor van Esch en de spelers het bestuur van EBBC hadden gesteld. Dinsdagavond waren de Bossche bestuurders in spoedvergadering bijeen gekomen om een pakket aan noodmaatregelen samen te stellen, maar een concrete oplossing voor het geval er zich geen nieuwe geldschieter zou melden werd toen niet gevonden. Woordvoerder en adviseur Ton Moonen liet zich na die bijeenkomst ontvallen dat, mocht er binnen een dag geen sponsor zijn gevonden, “de deksel erop kan, dan is het echt definitief over en sluiten met de club.”

Vorige week vrijdag diende EBBC bij het gewestelijk arbeidsbureau al een collectieve ontslagaanvraag in voor de spelersgroep. Met de financiële steun van Canoe Jeans, dat een optie heeft voor nog twee jaar, kan EBBC zich tot het eind van deze competitie redden.

    • Leon van Eijndhoven