Meer inbraak door tekort cellen Breda

BREDA, 15 OKT. Het arrondissementsparket in Breda heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 84 verdachten naar huis moeten sturen door een tekort aan cellen.

Breda voert sinds april 1990 een Drugs Related Crimes Project uit waarbij de politie werkt met een "top tienlijst'. Het gaat daarbij om speciaal rechercheren naar tien inbrekers, die voortdurend "in beeld' komen. Direct na invoering daalde het aantal inbraken in auto's en huizen met dertig procent. Dit jaar nam het aantal inbraken weer toe. Dat is mede te wijten aan het feit dat een aanzienlijk aantal inbrekers die op de "top tien' voorkomen moesten worden vrijgelaten door het cellentekort. Bij het project wordt strak samengewerkt met justitie. De verdachten van de "top tienlijst' werden tot nu toe via een snelrechtprocedure veroordeeld. Vanaf april werden op die manier 858 verdachten berecht. Het is dit jaar vijftien maal voorgekomen dat vrijgelaten "top tienverdachten' korte tijd later weer werden betrapt bij inbraken.