Levensgevaarlijk dierenmedicijn als harddrug gebruikt

APPINGEDAM, 15 OKT. Drie gebruikers van harddrugs uit Appingedam zijn vorige week in coma geraakt na het slikken van dierenmedicijnen.

De medicamenten zijn door twee van hen gestolen uit een dierenartsenpraktijk in Delfzijl. Ze zijn aangewend voor eigen gebruik. Daarnaast zijn enkele honderden pillen verdeeld in het harddrugscircuit in de regio Eemsmond. Bij inwendig gebruik kunnen de dierenmedicijnen de dood tot gevolg hebben. In totaal hebben de twee drugsgebruikers enkele honderden pillen, ampullen en spuiten bij de dierenarts gestolen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn deze verspreid onder een groep van zo'n tachtig tot honderd gebruikers. Hij acht de kans groot dat de medicamenten ook worden doorverkocht. Daardoor kunnen de medicijnen in het uitgaanscircuit terecht komen. De pillen zouden dan als pepmiddelen kunnen worden aangeboden.