De Boer wil meer drogisterijen

De Boer Winkelbedrijven wil het aantal vestigingen van de drogisterij-keten De Trekpleister de komende jaren aanzienlijk uitbreiden, zo heeft commerciëel directeur van Poecke van De Boer Winkelbedrijven in Assen bekendgemaakt.

In de komende vier jaar wil De Boer het aantal winkels van De Trekpleister uitbreiden tot ruim 200 vestigingen. De Trekpleister-keten bestaat nu uit 140 winkels. De toename van het aantal filialen met 25 per jaar betekent een stijging van het aantal werknemers met 80 tot 100 per jaar. Op dit moment hebben de Trekpleister-vestigingen totaaal 1300 arbeidsplaatsen en een jaaromzet van ruim 200 miljoen gulden. Behalve over een drogisterij-keten beschikt De Boer over supermarkten en slijterijen.

Aandelen De Boer Winkelbedrijven worden verhandeld op de Amsterdamse effectenbeurs en vertoonden gisteren tegen de algemene tendens in een winst van 60 cent op 60,80 gulden.