Centerparcs ziet kansen in Amerika

ROTTERDAM, 15 OKT. Centerparcs onderzoekt de mogelijkheid om bungalowparken in Noord-Amerika te vestigen. Het gaat om drie vakantieparken naar Europees voorbeeld, in de streek tussen New York en Boston. Begin volgend jaar valt de beslissing. Gaan de plannen door, dan verwacht de Centerparcs-directie na 1996 het eerste park in de VS te kunnen openen.

H. Westerlaken, bestuursvoorzitter van Centerparcs maakte deze plannen gisteren bekend. Volgens hem is het bungalowpark met overdekt tropisch zwembad, en een concentratie van horeca- en recreatieve voorzieningen, een nog onbekend verschijnsel in Noord-Amerika.

Marktonderzoek moet uitwijzen of de Amerikaan geïnteresseerd is in het concept. In het gebied waar Centerparcs zich wil vestigen, zit een potentiële klantenkring van tien miljoen gezinnen.

Centerparcs wil niet alleen de oceaan oversteken, maar zoekt ook mogelijkheden tot expansie in Europa. Nu zijn er zeven parken gevestigd in Nederland, twee in België, twee in Groot-Brittannië en één in Frankrijk. Centerparcs wil zich nu ook op de Duitse toeristenmarkt begeven. Er staan vier bungalowparken op stapel, die worden gevestigd in alle windstreken van dat land. Westerlaken zei te verwachten dat het eerste park in Duitsland in 1995 kan worden geopend.

Centerparcs zal de komende jaren zo'n anderhalf miljard gulden investeren in vernieuwing en uitbreiding. Volgend jaar zomer wordt in het Loire-gebied in Frankrijk het tweede bungalowpark in Frankrijk geopend. Begin 1993 gaat in Engeland de eerste spade de grond in voor de bouw van het derde Britse bungalowpark. Het wordt neergezet in Wiltshire, in een natuurgebied dat 150 kilometer ten westen van Londen ligt.

Onlangs heeft Centerparcs toestemming gekregen voor de bouw van een derde park in België, bij Maasmechelen. Centerparcs zal er niet alleen bungalows met toebehoren bouwen, maar ook een uniek natuurgebied ontwikkelen.